• Landgoed De Lavei
  • Landgoed De Lavei
  • Landgoed De Lavei

Landgoed "De Lavei"

Geboren op deze plek, beiden op 17 jarige leeftijd vertrokken en op pad gegaan. Nu, na 17 jaar weer thuis...

Om de schoonheid van de plek te delen met mensen die op zoek zijn naar rust en stilte in de natuur. Samen met onze moeder die, meer dan 40 jaar op deze plek hard heeft gewerkt. Een gezin van 5 kinderen heeft grootgebracht. Door ziekte getroffen maar doorgegaan, voor wie wij groot respect uitdragen, heten wij u welkom!

Christel & Robert Meulenbroek


Aan de weg van Zenderen naar Albergen bij de nabij gelegen steden Almelo en Hengelo, ligt enigszins verscholen achter een oud eikenbos Landgoed De Lavei. Het is een eeuwenoud erf dat sinds 1825 in eigendom is van de Familie Meulenbroek-Solen. De geschiedenis van het Landgoed gaat terug tot de 13e eeuw (1273). Naast de agrarische functie die het erf kent, waren er door de eeuwen heen tal van nevenactiviteiten.

De boerderij diende van grote cultuur historische waarde voor de omgeving. Het haventje op de boerderij diende als functie voor de plaatselijke visserij en turfhandel. Eveneens was er een blekerij. Daarnaast diende het voorhuis in de 19e eeuw als les- en slaapruimte voor priesterstudenten van het rooms-katholieke karmelietenklooster van de Broeders van Onze Lieve Vrouw kerk te Zenderen om vervolgens uitgezonden te worden als missionaris naar o.a. Brazilië.